Dader stal kort voordien kruis en jassen uit dodenhuisje

Inbreker steelt kruis en jassen uit dodenhuisje en wordt overmeesterd bij tweede inbraak

Kerkhofverantwoordelijke Charlie Wauter met de buit van het dodenhuisje. Foto: ssj

Drogenbos -

De 32-jarige Ali Parastar Namin heeft zondagmiddag in een tuin in Drogenbos een inbreker overmeesterd. De dader had geprobeerd om een woning in de Kerkstraat binnen te dringen. Eerder die dag brak hij al in het dodenhuisje op het kerkhof in.

De 31-jarige verdachte, afkomstig uit Drogenbos maar ambtshalve geschrapt, probeerde rond 12.30 uur een woning in de Kerkstraat binnen te dringen. De bewoonster stak daar een stokje voor en kreeg daarbij hulp van een vriend die er na een barbecue was blijven slapen.

Ali Parastar Namin kon een van de twee vluchtende daders overmeesteren. “Hij gaf zich snel gewonnen en vroeg of ik wilde rechtstaan omdat de grond te nat was”, zegt hij. Toen de dief beloofde dat hij niet meer zou vluchten en dat hij de komst van de politie zou afwachten, aarzelde Parastar Namin eventjes. “Ik heb eerst getwijfeld”, zegt hij. “Daarna heb ik de dader op een ligstoel laten zitten. Er was een enorme alcoholgeur, waaruit bleek dat hij gedronken had. Het ging dus niet om een professionele inbreker. We zijn zelfs even aan de praat geraakt. Op den duur had ik zelfs medelijden met de man. Hij zei dat de politie hem al kende en dat hij zeker naar de cel zou gaan. Dat vond hij niet erg, want hij zou er eten en onderdak krijgen. Toen de bewoonster me een handdoek kwam brengen, heb ik die aan hem gegeven.”Toen de politie de dader in de boeien sloeg, ging Parastar op onderzoek uit om te zien hoe de daders de tuin waren binnengekomen. Zo kwam de inbraak in het dodenhuisje van het kerkhof aan het licht. Achter de afsluiting lag een zak met spullen uit het dodenhuisje. Daarin lag ook een jas van gemeentearbeider en verantwoordelijke voor het kerkhof, Charlie Wauter.

Corrigeer

MEER NIEUWS