VOETBAL4DE KLASSE ASK EERNEGEM

Trainer Alain Vanhegen: “Ik heb geen seconde spijt van mijn keuze”

Eernegem / Ichtegem -

Sportkring Eernegem won met 0-3 bij WS Adinkerke en nadert in de rangschikking tot op drie punten van Sint-Gillis Waas. “We scoorden iets te weinig, maar we hebben gedaan wat we moesten doen”, zegt trainer Alain Vanhegen.

Winnen van WS Adinkerke en liefst met zo veel mogelijk doelpunten. Het was de dwingende opdracht van SK Eernegem tegen de piepjonge tegenstander.

“We slaagden half in ons opzet. We wonnen, maar drie doelpunten waren iets te weinig”, vindt trainer Alain Vanhegen. “Toch heeft niemand zich iets te verwijten. Het was ook niet tegen Adinkerke dat het moest gebeuren. We lieten het eerder dit seizoen liggen. We keren tot op drie punten terug van Sint-Gillis-Waas. Willen we erin blijven, dan moeten wij zondag thuis winnen van SC Menen en dan moet Sint-Gillis Waas op eigen veld verliezen van SW Harelbeke. Eindigen we met hetzelfde aantal punten, dan geeft het doelpuntensaldo de doorslag. Dat speelt in het voordeel van Sint-Gillis Waas. Tegen Menen moeten wij zeven doelpunten goedmaken. Uiteraard zijn we realistisch. Menen is in de running voor de eindronde en moet winnen. Zolang het mathematisch kan, laten we alles open. Je weet maar nooit.”

Tonnen positieve energie

Alain Vanhegen pompte de voorbije maanden tonnen positieve energie in de groep.

“Als ik straks de slotconclusie maak, dan weet ik dat ik mezelf niets te verwijten hebben. Met deze groep hebben we er alles aan gedaan om te overleven. Vierde klasse A is een heel sterke reeks. We knokten met onze kwaliteiten en we moesten opboksen tegen ploegen met veel grotere budgetten.”

“Neen, ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik was er natuurlijk graag in gebleven, maar deze groep heeft er alles voor gedaan. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken. Spelers, die naast de ploeg vielen, gaf ik altijd uitleg. Dit is een fantastische groep.”

“Eerste provinciale wordt niet simpel, want iedereen zal Eernegem willen kloppen. Het is aan ons om weer op te bouwen en zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus de Eernegemse coach.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio