VIDEO. Zanger overleden na val op werf: “Zijn gezin kwam eerst, muziek was zijn tweede liefde”

Poperinge -

Sander Deroo, frontman van CU2Play, een tribute band die hits speelt van U2 en Coldplay, is maandag overleden na een val van de derde verdieping van een werf in Poperinge. “Zijn vrouw en dochter kwamen altijd op de eerste plaats, maar muziek was zijn tweede grote liefde.”

Poperingenaar Sander Deroo (42) stierf maandag rond 11 uur na een val van de derde verdieping van een werf tegenover het station van Poperinge. Enkele collega's zagen het gebeuren en zaten in shock naast zijn levenloos lichaam op het voetpad. Ze werden afgezonderd in een lokaal van het station en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Deroo laat zijn vrouw Virginie en dochter Evy (16) achter.

Het leven van Sander Deroo stond voor een groot deel in het teken van muziek. Eric De Clercq was 18 jaar zijn producer. “Hij volgde muziekschool in Poperinge, begon te drummen en leerde zichzelf gitaar spelen”, vertelt hij aangeslagen. “Hij schreef en zong enkele Nederlandstalige hits en werd een viertal jaar geleden de zanger van CU2PLAY, een tribute band die hits van U2 en Coldplay speelt.”

“Hij was onvervangbaar”, zegt bandlid Geert Van Renterghem. 

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Oostende-Westhoek van dinsdag 26 april

Corrigeer

MEER NIEUWS