VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Kenneth Mumba treft tweemaal raak

“Ik sta 100 procent achter mijn keuze voor Meerbeke”

“Ik sta 100 procent achter mijn keuze voor Meerbeke”

Kenneth Mumba: “Tweemaal scoren doet wel plezier.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De thuisnederlaag tegen RC Jet Waver dreigt VK Liedekerke zuur op te breken in de strijd om een eindrondeticket. Kenneth Mumba hielp Liedekerke met twee treffers aan de volle buit op Strombeek, maar de spits vertrekt straks naar Osta Meerbeke.

De jongste weken kreeg je veel speelgelegenheid. Zet je geen stapje terug naar de Oost-Vlaamse tweedeprovincialer Meerbeke?

Kenneth Mumba: “Ik tref op Strombeek twee keer raak en uiteraard doet dat plezier, maar ik mocht wel pas invallen nadat Mo Chouaf zich blesseerde. Ik sta dan ook 100 procent achter mijn keuze voor Meerbeke.”

“Ik ging al meerdere keren kijken naar Meerbeke en praatte er telkens met coach Serge Beerens, die in zijn spelersperiode zelf een aanvaller was. Ik ben ervan overtuigd dat ik in Meerbeke kansen zal krijgen van een coach die in me gelooft.”

“In Liedekerke kreeg ik de jongste weken misschien ook wel meer speelminuten dan voorheen, maar dat dank ik vooral aan blessures.”

De zege op Strombeek was in feite eentje voor de statistieken, want de concurrentie faalde niet?

“We zijn nog steeds gemotiveerd. De eerste Strombeekse aanval leidde meteen tot een treffer, maar we bleven niet bij de pakken zitten en verzetten de bakens. Verleysen kopte de gelijkmaker raak en net voor rust pikte ik ook mijn goaltje mee.”

“Onze coach Steven Bellemans drukte ons op het hart dat we vol voor een derde treffer dienden te gaan en dat gebeurde nadat Glenn De Coen me diep stuurde. Ik hoop dat de coach ook op de slotdag nog voor zijn beste ploeg kiest en dat niet massaal jongeren voor de leeuwen worden gegooid.”

De jonge coach Wim D'Hoe loodste de Liedekerkse U21 naar een gesmaakte titel. “We dienden lang te achtervolgen, maar onze titelrivaal verloor vrijdag, waardoor wij via winst tegen Wijgmaal haasje over konden springen naar de titel. We klaarden de klus met 7-2 en mochten vieren.”

“We pakten het hele seizoen uit met dezelfde ploeg en de automatismen gaven de doorslag. Liedekerke blijft zwaar inzetten op de jeugd. Liefst acht spelers van de U21 schuiven volgend seizoen door naar Liedekerke B in derde provinciale.”

“Na drie jaar bij de U14 van Aalst kan ik mijn Uefa B-diploma nu benutten in een hogere leeftijdscategorie bij Liedekerke en dat vind ik fijn. Op langere termijn wil ik hoofdcoach worden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio