ASV Geel legt werf Leunenstadion stil en wacht tot stad plannen vernieuwt

De werf aan het Leunenstadion ligt er de laatste dagen verlaten bij. “We hebben die werkzaamheden stilgelegd.” Foto: SMB

Geel -

De uitbreiding van het Leunenstadion is door voetbalclub ASV Geel stilgelegd. Volgens de tweedeklasser wachten de banken op het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan van de stad. “Dat zit in de pijplijn”, klinkt het daar.

Dankzij een gloednieuwe zittribune breidde ASV Geel in februari de capaciteit van het Leunenstadion naar 5.000 zitplaatsen en 3.000 staanplaatsen uit, wat de club de begeerde licentie voor eerste klasse opleverde. Bovenop die nieuwe tribune is de tweedeklasser al gestart met de tweede fase, een bijkomende verdieping met zitplaatsen en een met business-seats. Daarnaast wil de club ook een nieuw onthaal met themacafé bij bouwen. Maar op de werf was de voorbije dagen weinig beweging te zien. “We hebben die werkzaamheden stilgelegd”, zegt de voorzitter Fons Backx van ASV Geel. “Voor de financiering van onze verdere uitbreiding wachten de banken op het nieuwe RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan, nvdr.) dat de stad Geel moet opmaken. We hadden gehoopt dat dit sneller zou gaan, maar de politiek heeft kennelijk zijn tijd nodig. Het heeft geen zin om nu al verder te bouwen en een financiële put te creëren. Daarom hebben we de werf tijdelijk opgeschort.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio