Na 22 jaar in gemeenteraad vertrekt Marginet als wijnboer naar Moezelstreek

Na 22 jaar in gemeenteraad vertrekt Marginet als wijnboer naar Moezelstreek

Marginet (vierde van links) kiest voor ander gezelschap dan de Lokerse gemeenteraad om zijn Moezelwijn te promoten. Foto: ies

Lokeren -

Nadat hij bijna 22 jaar onafgebroken in de Lokerse gemeenteraad zetelde, trekt Werner Marginet (Vlaams Belang) de stekker uit zijn politieke loopbaan. Marginet zetelde ook in het parlement en de provincieraad.

“Ik had mijn mandaat als gemeenteraadslid nog wel willen uitdoen, maar binnen de partij waren er wat strubbelingen. Sinds enige tijd verblijf ik met mijn vriendin regelmatig in de Moezelstreek waar ik een gastenverblijf heb met een eigen kleine wijngaard. Daardoor kon ik niet op alle vergaderingen van onze partij aanwezig zijn. Niet iedereen kon daarmee leven”, licht Marginet (54) toe.

“Daarnaast is er natuurlijk ook de gezondheid die me parten speelt. Dagelijks moet ik negen pillen slikken en een inspuiting krijgen. Regelmatig moet ik ook nog op controle voor een hartonderzoek. Al die elementen samen hebben me doen besluiten om te stoppen”, aldus Marginet die in de Lokerse raad sinds gisteren wordt opgevolgd door Pieter Gerits.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio