Ook hier stranden chauffeurs in controversiële zachte berm

Ook hier stranden chauffeurs in controversiële zachte berm

Een van de drie onfortuinlijke automobilisten die kwam vast te zitten in de Kerkstraat. Foto: svl

Berlare -

Sinds de opening van de Kerkstraat belandden al drie voertuigen in de zachte berm die er werd aangelegd.

De bewoners lieten eerder al weten dat ze de aanleg van een zachte berm langs de verbindingsweg tussen Overmere en Lokeren niet zagen zitten. Op deze manier lijken ze gelijk te krijgen.

“De Kerkstraat is nog geen veertien dagen open en we hebben al drie voertuigen uit de moddervakken moeten trekken”, klinkt het. “Er is ook nergens enige signalisatie aangebracht om erop te wijzen dat het om zachte bermen gaat en er niet op geparkeerd mag worden. Het is wachten op de eerste fietser die er met zijn wiel in blijft steken, want het zijn echt valkuilen. Men zakt er immers meteen een meter diep in.”

Op de Dendermondsesteenweg gebeurden eerder al gelijkaardige feiten. Ook daar werden plantenvakken aangelegd door Wegen en Verkeer.

Het Agentschap blijft bij zijn eerder geformuleerde mening. “Het zijn geen zachte bermen die we hebben aangelegd, maar plantenvakken”, verduidelijkt woordvoerster Sylvie Syryn. “Daar komen bomen en gras in. Ze vormen een echte afscheiding tussen de rijweg en het fietspad, waardoor het veel veiliger wordt voor de fietsers. En voor alle weggebruikers. De rijstroken zijn breder dan de norm, ook voor vrachtwagens. Het is dus niet dat we niet nagedacht hebben over de aanpassingen. Een aandachtige chauffeur zal niet meteen in een plantenvak terechtkomen”, stelt Syryn.

De buurt zal dus blijvend paraat moeten zijn om de chauffeurs die er in terechtkomen, uit te trekken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio