Beruchte oplichter van De Karmeliet opgepakt in Hasseltse YUP Hotel

Beruchte oplichter van De Karmeliet opgepakt in Hasseltse YUP Hotel

Ruben (links) sloeg onder andere toe in driesterrenrestaurant De Karmeliet van Geert van Hecke.

Een beruchte oplichter van 24 uit Nederland heeft de voorbije dagen meerdere keren in ons land toegeslagen. Onder andere driesterrenzaak De Karmeliet werd slachtoffer. De verdachte maakte daarbij gebruik van valse overschrijvingen. Hij zou zo volgens de verklaringen al een tijdje een fijn leven leiden. Vanochtend is de oplichter echter opgepakt in Hasselt. Daar was hij gisterenavond ingecheckt in het Yup hotel.

De Karmeliet uit Brugge kreeg de 24-jarige Ruben Coenraad uit het Nederlandse Helmond over de vloer. Naar eigen zeggen was hij een vastgoedmagnaat, die werkte voor een vastgoedkantoor in Monaco. De jongeman at en dronk in De Karmeliet voor meer dan 1.500 euro, samen met vrienden en de moeder van een van die vrienden. Maar betalen deed hij niet.

Hetzelfde geldt voor de kostuums die Ruben voor zichzelf en zijn vrienden had gehuurd, voor de liters alcohol die hij in het Gentse studentencafé De Pallieter had gedronken en voor de limousine waarmee Ruben onder andere in Antwerpen, Brugge, Gent en Oostende passeerde.

Ruben beweerde telkens met een nagemaakt overschrijvingsbewijs dat hij alles op voorhand al betaald had.

Opgepakt in Hasselt

Via de chauffeur van de limousine kwam het bedrijf te weten dat Ruben Coenraad intussen bij De Karmeliet zat. Luxelimoservice Party Ride verwittigde daarop het driesterrenrestaurant. Topchef Geert Van Hecke van De Karmeliet haalde er de politie bij. 

Nadat Ruben wat later in een Gents café werd opgepakt en daarna weer werd vrijgelaten, verdween hij spoorloos. Verschillende gedupeerden, waaronder De Karmeliet en het limousinebedrijf, hebben intussen een klacht ingediend.

Een werknemer van het Yup Hotel op de Thonissenlaan in Hasselt herkent de man op een foto in de krant. Hij was sinds maandagavond ingecheckt en had er dinsdagochtend nog ontbeten. Daar had de werknemer hem gezien. De hotelbediende verwittigde meteen de politie. Die konden de verdachte arresteren en meenemen naar het politiekantoor. Na verhoor werd hij overgebracht naar de gevangenis van Hasselt.. 

Corrigeer

NIEUWS