Fit & Gezond

Vlaamse studente valt 25 kilo af en richt gezonde bakkerij op

Vlaamse studente valt 25 kilo af en richt gezonde bakkerij op

Foto: Instagram Madam Bakster

Laura 'Madam Bakster' Verhulst, een masterstudente Taal- en Letterkunde uit Knokke-Heist aan de UGent, is verkozen tot Gentse student-ondernemer van 2016. Met haar 'guiltfree' onlinebakkerij creëert ze gezonde ontbijten en desserts, vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak. Laura dacht haar concept zelf uit nadat ze 25 kilo vermagerd was, maar toch wou blijven genieten van al dat lekkers.

Laura Verhulst wil aantonen dat je tegelijk kunt genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven. Haar persoonlijk verhaal en haar passie voor ondernemerschap hebben de jury en het grote publiek overtuigd om op haar te stemmen, meldt Student Ghentrepreneur, een samenwerkingsverband tussen de hogere onderwijsinstellingen (Arteveldehogeschool, HoGent en UGent), het stadsbestuur, ondernemersorganisatie Unizo en het onderzoekscentrum iMinds.

Dat Laura haar online bakkerij als ondertitel 'guiltfree' draagt, is geen toeval. Zelf worstelde ze jarenlang met overgewicht en zelfs toen ze van 82 naar 57 kilo was gegaan, bleef ze met een schuldgevoel kampen als ze iets zoet at. Vandaag de dag zijn al haar dessertjes veganistisch en worden producten als room en suiker zoveel als mogelijk vervangen door gezondere alternatieven. En met succes, momenteel levert ze al aan vijf horecazaken in Gent. Stiekem droomt ze ook al van een echte, fysieke bakkerij. 

“Heel veel mensen schrappen desserts van de kaart zodra ze gezonder willen leven. Nochtans maken ze deel uit van ons sociaal leven. Een dieet hoort geen straf te zijn, maar een levensstijl. Met Madam Bakster wil ik er eigenlijk voor zorgen dat mensen weer meer gaan genieten van desserts door aan te tonen dat die desserts best wel binnen een gezonde levensstijl kunnen passen”, klinkt het.

Dat gezond ook heel lekker kan zijn, bewijzen alvast deze foto's op haar Instagram. De recepten vind je trouwens terug op haar website

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees