Harelbeke wil toeristen lokken met nieuwe uitkijktoren

Harelbeke wil toeristen lokken met nieuwe uitkijktoren

Schepen Annick Vandebuerie en de verantwoordelijken van toerisme Ann Matton en Conny Mahieu aan de uitkijktoren die verplaatst zal worden naar het Moleneiland. Foto: loh

Harelbeke -

Het stadsbestuur van Harelbeke zet haar toeristische trekpleisters in de kijker. Zo willen ze meer toeristen naar de Peter Benoitstad lokken. In de toekomst wil de stad ook een uitkijktoren bouwen en samenwerken met brouwerij Debrabandere.

Wekelijks komen één à twee bussen vol toeristen de Peter Benoitstad langs de Leie bezoeken. Een mooi aantal voor een stad als Harelbeke en toch wil het stadsbestuur het aantal toeristen nog meer opkrikken.

Om nog meer toeristen naar Harelbeke te lokken, breidt het stadsbestuur haar aanbod toeristische activiteiten uit. “Als de Leiewerken afgerond zijn, verhuist een van de uitkijkportieken van aan de oude sluis naar het Moleneiland. We renoveren die samen met Waterwegen & Zeekanalen. Zij renoveren de buitenkant en wij laten een lift in de vijftien meter hoge toren plaatsen. Als bezoeker zal je vanaf de Leie een boot kunnen nemen naar het Moleneiland en eenmaal op de toren zal je een fenomenaal zicht hebben over de Leie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio