Burgemeesters Hageland kritisch over mobiliteitsproject:“We mogen niet het nieuwe Bokrijk worden”

De burgemeester van Zoutleeuw pleit voor kleine pendelparkigns aan bushokjes op de N3 Foto: vrs

Landen -

Het overleg Regionet Leuven ziet de belangrijkste uitbreidingsas voor nieuwe woningen tussen Leuven en Diest. “Dat snappen we”, zeggen de burgemeesters van een aantal Hagelandse gemeenten. “Maar wij willen niet het nieuwe Bokrijk worden.”

De gemeentebesturen van Linter, Zoutleeuw, Kortenaken en Geetbets, dienen dezelfde motie in tegen de lijnen die zijn uitgezet in het project Regionet Leuven. Dat project moet een antwoord bieden op het groeiende mobiliteitsprobleem van de Leuvense regio. De oplossing zit hem dan onder meer in de uitbouw van hoogwaardige netwerken voor fiets en openbaar vervoer, als hefboom voor een duurzame ruimtelijke ordening.

De vier Hagelandse gemeenten willen dat er niet enkel naar een uitbreiding tussen Leuven en Diest wordt gekeken. Ze willen dat ook de N3 tussen Tienen en Sint-Truiden en de Grote Steenweg (verbinding tussen Geetbets en Tienen) en de verbinding van Kortenaken via Waanrode met de N29 worden opgenomen. Volgens de burgemeesters moeten ook de assen tussen Leuven en Tienen en tussen Tienen en Diest meer ontwikkeld worden. “De uitzaaiing naar onze regio is dan makkelijker”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees