Bewoners straks defintief verlost van wateroverlast

Begin mei starten werken aan Bellebargie om einde te maken aan wateroverlast

Begin mei starten werken aan Bellebargie om einde te maken aan wateroverlast

Schepen Freddy Haegeman, ontvanger-griffier Dirk Vandenhauwe ,uittredend bestuurslid Julien Riebels en voorzitter Noel Van De Woestijne van watering De Burggravenstroom. Foto: mco

Waarschoot -

De werken om de wateroverlast in de omgeving van Bellebargie in Waarschoot aan te pakken starten op maandag 9 mei. Voor veel inwoners komt een einde aan jaren waterellende. “Eind oktober moeten de werken klaar zijn”, zegt schepen Freddy Haegeman.

De afgelopen jaren was er geregeld wateroverlast in de buurt van de Akkerstraat, Bellebargie en enkele omliggende straten. Er staan ook nog enkele nieuwbouwprojecten gepland in de buurt, dus was een oplossing nodig voor de wateroverlast. Vorig jaar in juni werd het plan voor de werken gelanceerd en binnenkort kan de aannemer eindelijk beginnen aan de werken.

“De grondwerken en uitgraven van het bufferbekken zijn voorzien in de eerste fase vanaf 9 mei om dan verder te gaan met de rioleringswerken vanaf de buffervijver richting Akkerstraat”, zegt schepen voor Openbare Werken Freddy Haegeman. “Vanaf half juni wordt de Akkerstraat opgebroken tot aan de verkaveling MBV gevolgd door de aanleg van de riolering en wegen. Vanaf juli start de aannemer met de werken aan het schooltje in de Bellebargie, het zwaartepunt van de werken zal in de schoolvakantie liggen om de hinder te beperken”, zegt de schepen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio