VoetbalEindronde 3de Provinciale - GEERT ELIASVC Zwijnaarde

“Onvoldoende efficiënt voor doel”

Gent -

VC Zwijnaarde is er niet in geslaagd van door te stoten naar de volgende fase van de eindronde voor promotie na een 2-1 verlies in Knesselare. Groen-wit speelt dus ook volgend seizoen in derde provinciale.

Voorzitter Geert Elias moest vaststellen hoe zijn team andermaal, zoals vaker in het seizoen, faalde in de afwerking: “Met het windvoordeel als bondgenoot domineerden we de volledige eerste helft. Helaas slaagden we er niet in om meer dan één doelpunt te puren uit de vele mogelijkheden die we bij elkaar voetbalden. Na de rust was er meer evenwicht in het spel. De thuisploeg lukte de gelijkmaker en dat was een ferme opdoffer. Op het einde van de reguliere negentig minuten kon ik alleen concluderen dat we de beste mogelijkheden hadden gekregen. In de verlengingen forceerden beide teams enkele kansen. Knesselare toonde zich iets efficiënter en dat maakte het verschil.”

“Als we onze kansen afwerken dan winnen we deze wedstrijd altijd. Het is zowat het verhaal van het hele seizoen. Het elftal toont heel veel goede wil maar we zijn onvoldoende efficiënt voor doel. Uiteraard was er ontgoocheling te bespeuren, maar we moeten dat kunnen relativeren. Als je ziet wat Cercle Melle te verwerken krijgt met twee jonge spelers die vorige weekend het leven lieten, dan besef je ten volle dat voetbal een bijzaak is.”

“Het seizoen zit erop en dus kunnen we ons vanaf nu volop concentreren op de volgende campagne. De club heeft alvast de ambitie om dan opnieuw voluit voor promotie te gaan.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio