VoetbalEindronde 3de provinciale - Peter Van SteenbruggeFC Boekel

“Verloren met opgeheven hoofd”

Sint-Blasius-Boekel / Zingem / Zwalm -

FC Boekel mocht haar droom om te promoveren al na de eerste wedstrijd van de eindronde opbergen. De nummer zeven uit derde provinciale C verloor met het kleinste verschil op het veld van reeksgenoot SK Zingem dat zondag bij Massemen op bezoek gaat. Tim Vanderhauwaert moest in laatste instantie met een blessure afhaken.

“SK Zingem was in de eerste helft licht de betere ploeg waardoor wij iets meer achter de bal moesten lopen”, aldus coach Peter Van Steenbrugge. “Wij schiepen twee goede kansen waardoor een 0-0 ruststand billijk was. We incasseerden tien minuten na de herneming een ongelukkig doelpunt via een afstandsschot. We gingen in het laatste halfuur verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar hadden pech bij de afwerking. Zo trof Dries De Smet met een schot de lat. Het was een wedstrijd die zoals verwacht alle richtingen uitkon. Ik doe niets af aan de verdiensten van SK Zingem maar winst en verlies lagen in deze partij dicht bij elkaar.”

“Het was onze eerste nederlaag in elf wedstrijden. Ons laatste verlies dateerde van 25 januari toen we met 5-0 bij FC Bonanza de boot ingingen. We behaalden de derde periodetitel met 26 punten op 30 en zonder één nederlaag. Het was ook de eerste maal in elf wedstrijden dat wij niet de weg naar doel vonden. Ik kon mijn spelers niets verwijten. We verlaten met opgeheven hoofd het strijdtoneel. Ik neem afscheid van FC Boekel nadat ik hier een heel mooie periode heb beleefd. Ik blijf een supporter van FC Boekel dat ik altijd diep in mijn hart zal dragen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio