Geliefde leerkracht overlijdt na klap tegen boom vlak na schoolfeest

Geliefde leerkracht overlijdt na klap tegen boom vlak na schoolfeest

Foto: jdv

Dentergem / Oeselgem / Deinze - Het VTI in Deinze is in diepe rouw na het overlijden van leerkracht Emmy De Meerleer uit Oeselgem. De 33-jarige juf was zondagavond tegen een boom gereden op de weg in Grammene, toen ze terugkwam van het jaarlijkse schoolfeest. De geliefde leerkracht vocht nog twee dagen voor haar leven, maar woensdagmiddag kwam het bericht dat Emmy was bezweken aan haar verwondingen.

Het gespreksonderwerp op het VTI in Deinze was dinsdag het zware ongeval van zondagavond in de deelgemeente Grammene. Leerkracht Emmy De Meerleer was op weg naar huis in Oeselgem toen ze de controle over het stuur verloor. Haar Peugeot 206 ging rond 22.30 uur van de rijweg af en botste aan de overkant van de Oude Heirbaan tegen een van de twee jonge bomen die naast de oprit van een woning staan.

Toestand zeer kritiek

Na een reanimatie van meer dan drie kwartier werd het slachtoffer in uiterst kritieke toestand overgebracht naar het UZ in Gent. Die toestand was dinsdag nog niet verbeterd en de hoop om het ongeval te overleven smolt met de minuut. Woensdagmiddag kwam het trieste bericht dat Emmy overleden was.

In het VTI van Deinze waar de jonge vrouw werkt als leerkracht, in het secretariaat en als studiemeesteres, is iedereen in diepe rouw. “Emmy was hier op korte tijd zeer geliefd”, zegt een collega. Ook directeur Sam Heyerick kan dit alleen maar beamen. “Ze zette zich fel in. Spijtig dat ons mooi schoolfeest en opendeurdag op die manier overschaduwd wordt.”

Op de Facebook-pagina van de school neemt VTI Deinze afscheid van Emmy. "Emmy, we zullen je enorm missen. Je was een bijzonder fijne collega", klinkt het.

Onduidelijkheid over ongeval

Intussen is de politie zeker dat geen andere wagens bij het ongeval betrokken waren. Mogelijk is Emmy na de open dag nog met vrienden uit geweest. De jonge vrouw is afkomstig uit Herzele maar woont in Oeselgem. Haar gezin wil geen details kwijt over haar toestand. “We hebben besloten niet te reageren naar de buitenwereld”, zegt stiefbroer Johan Cloet.

Corrigeer

NIEUWS