Ode aan grote voorbeeld Roger Raveel

Kunstenaar Geert Tanghe stelt tentoon in Bozar

Geert Tanghe maakt normaal vooral keramiek. Foto: svd

Ruiselede -

Kunstenaar Geert Tanghe exposeert tijdens de Week van de Amateurkunsten in de Bozar in Brussel. Tijdens “Hommage” presenteert hij het kunstwerk dat zijn bewondering uitdrukt voor kunstenaar Roger Raveel.

Voor de eerste keer stelde Tanghe zich kandidaat voor een wedstrijd. Hij werd meteen een van de veertig geselecteerden uit de meer dan negenhonderd inzendingen. De opdracht luidde: Verbeeld je bewondering en respect voor een plek, een werk of een persoon.

“Ik volg Roger Raveel nu al een tijdje. Hij had een band met ons dorp, zijn eerste vrouw Zulma De Nijs was afkomstig uit Kruiskerke. Ik bezoek ook regelmatig Machelen en het Raveelmuseum waar ik erg onder de indruk raakte van de ‘Muur van Verbeelding’”, zegt Tanghe. Zijn inzending heet dan ook ‘Installatie van de Verbeelding’.

Geert bewondert de veelzijdigheid van de artiest. “In alle eenvoud maakt hij gebruik van verschillende technieken en materialen, dat spreekt mij aan. Als eerbetoon heb ik nu ook voor het eerst deze werkwijze gevolgd.” Het kunstwerk is opgebouwd uit drie kubussen met verschillende materialen zoals hout, metaal, spiegels. Boven op staat een ruwe kop.

Al een tiental jaar maakt Geert deel uit van het kunstcollectief De Bende van C. “Ik maakte voorheen uitsluitend keramiek”, zegt Geert. “Deze nieuwe techniek is me bevallen en wil ik verder ontdekken.”

INFO

www.hommage-expo.be

van 30 april tot 8 mei,

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio