Beke krijgt ontmoetingsplaats voor jong en oud

© cte

Met de komst van De Priem kreeg Beke begin dit jaar al een ontmoetingszaal. Nu komt er ook een ontmoetingsruimte buiten, met speelplein, petanquebaan en ander fraais. De Bekenaar gaf zondag zijn zegen.

CHRIS THIENPONDT

Er beweegt wat in Beke, op de grens van Zomergem en Waarschoot. De ‘Beekse Bib Fans’, de positieve reactie op het opdoeken van de uitleenpost, brengt de mensen van Beke al elke maand samen.

De school van Beke bouwde de oude parochiezaal om tot De Priem, een pareltje van een polyvalente ruimte die door de schoolkinderen, verenigingen en inwoners gebruikt wordt. Die inwoners mochten het voorbije half jaar ook de onsamenhangende, slordig ogende ruimte achter en rond de kerk, voor de bib en voor de polyvalente zaal De Priem een nieuwe bestemming geven. En dat deden ze ook.

“Het wordt een project waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, een plaats om tot rust te komen”, zegt burgemeester Tony Vermeire (CD&V). “Er werd aan alle schoolkinderen gevraagd hoe zij de ontmoetingsplek zagen. Ook de volwassenen mochten dit doen. We vertrokken van een leeg plan: iedereen mocht met pictogrammen aangeven wat ze graag op het terrein zagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus