Politie zelf verrast door resultaten: recordaantal foutparkeerders beboet

Politie zelf verrast door resultaten: recordaantal foutparkeerders beboet

Foto: Infografiek Mediahuis

Aalter / Knesselare -

Het aantal foutparkeerders swingt dit jaar de pan uit: 368 in drie manden tijd. Dat blijkt uit de driemaandelijkse lokale verkeersbarometer van de zone Aalter-Knesselare. Het gaat wel de goede kant op inzake ongevallen met gewonden.

368 bestuurders werden beboet omdat ze hun voertuig hinderlijk, gevaarlijk of asociaal parkeerden in Aalter of Knesselare. Dat komt overeen met vier boetes per dag. En dan zijn de retributies uitgeschreven door privéfirma's niet eens opgenomen in de cijfers.

Ter vergelijking, vorig jaar werden in dezelfde periode ‘maar’ 160 personen beboet, nog niet de helft van het aantal dit jaar. In 2012 telde de politie er 81. “Het hoge aantal boetes verrast ons ook”, zegt Frank De Wulf van de politiezone Aalter-Knesselare. “We hebben geen gerichte acties gehouden, dus al deze vaststellingen gebeurden door onze vaste patrouilles. We kunnen ook geen probleemgebieden aanduiden in de zone, want pakweg aan het station zien we ook geen plotse piek in foutparkeerders”, zegt De Wulf die wel onderstreept dat hinderlijk parkeren voor heel wat wrevel zorgt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio