Seraing en Eupen in beroep tegen uitspraak WS Brussel, Antwerp beraadt zich

Seraing en Eupen in beroep tegen uitspraak WS Brussel, Antwerp beraadt zich

Foto: Photo News

White Star Brussel kreeg dinsdag gelijk voor de Geschillencommissie in de zaak rond de niet-speelgerechtigde speler Jeffrey Rentmeister (Seraing) en klom zo naar de leiding in de tweede klasse op één speeldag van het einde. Maar het team van John Bico kan nog niet op beide oren slapen. Seraing en AS Eupen hebben immers al beslist in beroep te gaan tegen de beslissing. Antwerp beraadt zich over het nemen van verdere stappen.

“Royal Antwerp FC heeft vanavond notie genomen van de uitspraak van de Geschillencommissie in de zaak-FC Seraing. Samen met haar raadslieden is onze club zich juridisch aan het oriënteren over de te nemen stappen. We houden onze fans op de hoogte”, communiceerde de oudste club van het land op zijn website.

In beroep

Bij Eupen en Seraing United twijfelt men niet en wordt meteen beroep aangetekend. “KAS Eupen neemt nota van de uitspraak van de Geschillencommissie, maar tekent meteen verzet aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS)”, laat de huidige nummer twee in de stand weten.

Financieel directeur van Eupen, Thomas Herbert, verklaart de beslissing. “Door ons beroep willen we ervoor zorgen dat de huidige stand behouden blijft. We willen dat de beslissing over promotie op het veld beslecht wordt en niet voor de groene tafel. Bovendien is het tijdstip van de beslissing op z’n zachtst gezegd ongelukkig, zo vlak voor de laatste speeldag. Naar onze mening heeft Seraing de beslissing van de FIFA niet gevolgd, maar het kan zich wel beroepen op een geldige licentie van de Belgische voetbalbond.”

Hetzelfde geluid valt te horen bij Seraing. “Verrassend genoeg is de beslissing van de Geschillencommissie in ons nadeel uitgevallen. RFC Seraing behoudt zich dan ook het recht om deze beslissing aan te vechten voor de bevoegde instanties, in dit geval het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).”

Fotfait

White Star Brussel claimde en kreeg een forfaitzege voor de wedstrijd tegen FC Seraing, die gespeeld werd op 10 december 2015 en eindigde op een gelijkspel. Seraing stelde toen Jeffrey Rentmeister op, die in oktober was getransfereerd. FC Seraing had echter op 17 september 2015 een transferverbod opgelegd gekregen van de FIFA. Daardoor krijgt WS Brussel twee punten extra en wipt het opeens naar de leiding in tweede klasse.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Proximus League Periode 2

Vorige speeldag

Speeldag 28

GS W V G DS P
1 Beerschot Wilrijk 14 8 0 6 29/14 30
2 KV Mechelen 14 8 1 5 26/16 29
3 Union 14 6 5 3 18/15 21
4 Roeselare 14 5 4 5 19/17 20
5 Westerlo 14 3 5 6 12/17 15
6 OH Leuven 14 4 8 2 21/24 14
7 Tubeke 14 4 8 2 13/22 14
8 Lommel SK 14 2 9 3 13/26 9