VROUWENVOETBALBeker van West-Vlaanderen

Machteld Vandenbroucke bezorgt DVK Egem de dubbel met vijf doelpunten in bekerfinale: “Bekroning van mooi seizoen”

Machteld Vandenbroucke bezorgt DVK Egem de dubbel met vijf doelpunten in bekerfinale: “Bekroning van mooi seizoen”

Een week na de titel in eerste provinciale veroverden de Egemse meisjes ook de West-Vlaamse beker dankzij een 8-2 overwinning in de finale tegen DV Kortrijk. Foto: VDB

Egem / Pittem -

Met vijf doelpunten had Machteld Vandenbroucke een belangrijk aandeel in de 8-2 zege van DVK Egem in de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen DV Kortrijk.

“Net als in het titelduel van vorige week begonnen wij veel te zenuwachtig aan de match”, zei Vandenbroucke. “Kortrijk maakte daar gretig gebruik van om de partij in handen te nemen. Kansen leverde dat wel niet op. Toen ik mij een keer kon doorzetten, moest de doelvrouw aan de noodrem trekken en de bal ging terecht op de stip. Daarna dreven wij de score vlot op naar 3-0, maar Kortrijk sloeg nog verrassend terug. Na de aansluitingstreffer scoorden wij binnen de minuut een vierde keer. Met tien tegen elf had Kortrijk daarna niet meer de kracht om te reageren en de weg naar een ruime overwinning lag open. In de euforie na de zege was ik even vergeten dat ik vijf keer scoorde, maar dat doet er niet toe. Na de titel pakten wij ook de beker en dat is de bekroning van een mooi seizoen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio