VROUWENVOETBAL2DE NATIONALE - Stefaan Deschepper is in de wolken met titel van DVK Egem

“Beloning voor het keiharde werk van de voorbije jaren”

“Beloning voor het keiharde  werk van de voorbije jaren”

Na de 3-1-zege tegen Sibret mochten de champagneflessen ontkurkt worden. Foto: Bart Vandenbroucke

Egem / Pittem -

De titel in tweede nationale, de titel in eerste provinciale, winnaar van de Beker van West-Vlaanderen, de titel voor de U13: DVK Egem heeft een boerenjaar achter de rug. “Dit gaan we geen tweede keer beleven”, geniet afgevaardigde Stefaan Deschepper.

De ploeg van coach Tim Langeraet won vorig weekend met 3-1 van Sibret en verzekerde zich van de titel in tweede nationale. Zoveel succes in één seizoen: toeval is het niet. De vereniging houdt er een lange termijnvisie op na en dat werpt vruchten af.

“We zijn al een zestal jaar aan het bouwen”, zegt Stefaan Deschepper. “De speelsters die het nu waarmaken, waren hier zes jaar geleden ook al. Het samenhorigheidsgevoel is heel groot en de sfeer is fantastisch. We wisten waar we mee bezig waren en deze titel is de beloning voor het keiharde werk van zoveel mensen binnen de club.”

DVK Egem mag volgend seizoen dus in de hoogste afdeling aan de slag. “Het behoud afdwingen is de eerste opdracht. We zien wel waar we komen. Bedoeling is om uit te groeien tot een stabiele eersteklasser, maar we houden de twee voeten op de grond. We groeien maar we slaan geen stappen over. In één keer té hoog springen is niet verstandig”, beseft Deschepper.

Coach Tim Langeraet heeft het volste vertrouwen in de groep. “De ploeg wordt aangevuld met enkele gerichte versterkingen. De basis is er. Eerste nationale is een trap hoger, maar we proberen om uit te groeien tot de revelatie. Dat lijkt me een heel mooie uitdaging”, aldus de Egemse T1.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio