RALLYVAS

Filip Pyck wint na zeven tweede plaatsen eindelijk Rallysprint van de Monteberg

Poperinge -

Filip Pyck schreef zondag de Rallysprint van de Monteberg op zijn naam. “Ik nam vijftien keer deel en strandde zeven keer op de tweede plaats. Ik ben blij dat het eindelijk gelukt is”, glunderde de Poperingenaar.

Voor Filip Pyck was de Rallysprint van de Monteberg de eerste rally van het seizoen. “Bij droog weer was ik niet opgewassen tegen Patrick Snijers en Frederic Deplace”, aldus Filip Pyck. “Het was mijn eerste rally en ik wist niet wat ik mocht verwachten. Ik miste wedstrijdritme en reed niet met de juiste banden. We reden wel met het mes tussen de tanden en dat leverde uiteindelijk de overwinning op. Het verschil was bijzonder klein. We haalden het met een halve seconde voorsprong op Steve Bécaert. Chapeau voor mijn stadsgenoot, ook hij reed een fantastische rally.”

“In mei rijd ik in Bergen een regionale rally en daarna concentreer ik me op de Ypres Rally. De overwinning op de Monteberg is voor ons thuisrijders een jaarlijkse afspraak. De overwinning smaakt zoet en geeft me vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus nog Filip Pyck.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio