VOETBAL2DE PROVINCIALE C - Lars De Ridder staat aan het kanon bij Rode De Hoek

“De eindronde is nog haalbaar”

“De eindronde  is nog haalbaar”

Lars De Ridder trof driemaal raak. Foto: dsj

Halle -

Net als op Beersel Drogenbos (1-2) haalde Rode De Hoek het ook thuis in het burenduel. De fusieploeg won met overduidelijke 6-1 cijfers. De 26-jarige Hallenaar Lars De Ridder scoorde driemaal.

“Winnen en scoren tegen je ex-ploeg doet natuurlijk altijd heel veel deugd”, vertelt Lars De Ridder, die als projectleider in de bouw de kost verdient.

“Ik speelde drie seizoenen bij Beersel Drogenbos en verkaste thans naar Rode De Hoek. Voor Beersel speelde ik bij SK Halle, waarmee ik via de eindronde naar vierde klasse promoveerde.”

“Ik bleef echter niet en vertrok toen naar Beersel. Met Beersel speelde ik de eindronde in mijn tweede seizoen aldaar, maar we werden in de tweede ronde uitgeschakeld.”

“Ook met Rode kan nu de eindronde nog. We staan derde en die plaats kan goed zijn voor een ticket. Voorwaarde is dat kampioen RSD Jette ook de derde periode wint. De Brusselaars wonnen al de eerste en Herne mag zo als tweede naar de eindronde. We zijn alleszins verplicht om te winnen, want Oetingen en BX Brussels volgen op de voet in de algemene rangschikking. Laat Jette het op de slotdag afweten en wint Oetingen of BX de derde periode dan zijn we eraan voor de moeite.”

“Hoe dan ook zijn we tevreden over het voorbije seizoen. Vooraf hadden we er zeker willen voor tekenen om te staan waar we nu staan. We hebben een prima ploeg met een goede mix tussen jong en ervaren. Winnen op Kosova Schaarbeek is zondag alleszins van moeten. We hielden alvast een geslaagde algemene repetitie en speelden Beersel Drogenbos op een hoopje. We grepen ze meteen bij de keel en ik opende de score vanop de stip. Meteen mijn vierde strafschopdoelpunt op vier. Bij de rust leidden we met 3-0 en was de buit binnen. In een overbodige tweede helft werd het nog 3-1, maar nadien klommen we vlot naar 6-1. Met drie treffers had ik een ruim aandeel in onze zege. Ik kan me trouwens geen hattrick, al was het een onechte, herinneren. Of misschien bij de jeugd. Donderdag na de training trakteer ik de ploeg dan ook graag”, besluit Lars De Ridder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio