WielrennenJunioren - Stan Van Tricht wint twee dagen na mekaar

“Ik heb de overgang naar een hogere categorie moeiteloos verteerd”

“Ik heb de overgang naar een hogere categorie moeiteloos verteerd”

Stan Van Tricht wil schitteren in Borlo. Foto: avt

Boutersem -

Weinigen slagen er in twee keer te winnen tijdens één weekend. Eerstejaarsjunior Stan Van Tricht uit Boutersem bracht die krachttoer voor mekaar door te winnen in Heilissem én Ottenburg.

“Zaterdag, net over de taalgrens, gingen wij met negen renners de finale in”, overloopt de renner van Olympia Tienen nog eens de laatste kilometers. “Drie van hen moesten nog loslaten, één kon weer aansluiting vinden. In de spurt, licht hellend, zat ik perfect gepositioneerd. Ik begon vanuit derde positie aan mijn rush naar de bloemen en sloot die zegevierend af.”

“24 uren later, in Ottenburg, verschenen en slechts dertig renners aan het vertrek, allicht afgeschrikt door de lastigheidsgraad van het parcours. Op bepaalde plaatsen moest er immers tot 15 procent worden geklommen. Zelf voelde ik mij aanvankelijk ook niet super, maar door de boost die ik had gekregen door mijn zege in Hélécine kon ik toch het verschil maken en mijn medevluchter, met wie ik op drie ronden van het einde was ontsnapt, vloeren in de spurt.”

Uitblinken op BK tijdrijden

Stan Van Tricht, vorig jaar goed voor drie overwinningen en een oefenkoers, heeft de overstap naar de junioren dus goed verteerd. Het kan alleen maar doen dromen van meer:

“Zoals een goede prestatie op het BK tijdrijden van komend weekend in Borlo bijvoorbeeld. Akkoord, op het provinciaal kampioenschap in die discipline kwam ik niet verder dan plek zes, een regelrechte ontgoocheling, maar toen beschikte ik niet over al mijn mogelijkheden. De conditie is nu beter. Ik wil dan ook het onderste uit de kan halen.”

“Ander mikpunt is de wedstrijd voor de Beker van België in Korbeek-Lo. Daar wil ik niet onopgemerkt uit de wedstrijd stappen. Ik voel dat ik merkbare vooruitgang heb gemaakt.”

Stan Van Tricht voelt zich het meest in zijn sas op korte, steile, hellingen.

“Bij voorkeur tussen de vijfhonderd meter en de kilometer. Zoals trouwens zondag in Ottenburg nadrukkelijk werd bewezen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio