Slachtoffer stelende agenten: “De ene hield ons onder schot, terwijl de andere ons beroofde”

Slachtoffer stelende agenten: “De ene hield ons onder schot, terwijl de andere ons beroofde”

Foto: mvn

Brussel -

“Politiemensen die geld roven. Je hebt overal rotte appels zeker? Ik ben vooral blij dat die agenten ontmaskerd zijn.” Vasile Varja, het Roemeense slachtoffer van de twee stelende Brusselse agenten, getuigt over het voorval. “Hopelijk betalen die dieven mij mijn geld terug.”

Ze riskeren vijftien jaar cel. Bovenop hun ontslag. De twee agenten die in december vorig jaar Polen en Roemenen met hun wagen aan de kant zetten om hen vervolgens te bestelen, zitten sinds zondag in de gevangenis. Het parket wil Chiel C. (26) en Nicolas P. (24) – politie-inspecteurs bij Brussel-Hoofdstad, afdeling Laken – vervolgen voor diefstal onder bedreiging met als verzwarende omstandigheid dat ze agenten zijn.

De Roemeense arbeider ­Vasile Varja werkt in ons land voor zijn neef Dorin, die het relaas van Vasile voor ons vertaalt. “Ik werd die dag opgehaald door vrienden uit mijn thuisstad Botosani. Zij kwamen van Londen en pikten me op in Jette. We hadden ons loon gekregen en keerden terug naar Roemenië voor de feestdagen.”

Maar meteen nadat ze de Brusselse ring opgedraaid waren, werden de Roemenen gevolgd door een politiecombi. “In Vilvoorde dwong de combi ons opzij. We moesten de afrit nemen om even verderop te stoppen. De agenten kwamen op ons af en maanden ons aan om uit te stappen. Een van hen had zijn wapen in de hand en richtte dat op ons. Het was angstaanjagend. Ze riepen dat we al onze spullen – ook onze portefeuilles – in de auto moesten laten liggen, voor een grondige controle. We moesten meters verderop gaan staan en zagen hoe de andere agent onze auto doorzocht.”

“Plots kwam die kerel weer uit de auto, hij riep zijn maat die snel zijn wapen wegstak. Ze renden naar hun combi en vertrokken met gierende banden. De controle was gedaan, abrupt.” Volgens Vasile Varja gingen de politiemannen aan de haal met 3.300 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees