Heusdenaar Walter Van Dijck scoort meteen met Vietnamese avond in '"Komen Eten"

Destelbergen - Heusdenaar Walter Van Dijck (60) opende de week van "Komen Eten" sterk. Met 46 punten won hij de sympathie van medetafelgenoten Chiara, Cindy en buitenbeentje Nicolas. "Een goede gastheer, aangenaam, vriendelijk, behulpzaam, je was er meteen welkom": het regende complimentjes nadat het drietal Heusden verliet na een fijne Vietnamese avond tafelen. Ngheu hap xa, Ga ham en Banh xeo, het waren niet meteen gerechten die we dagelijks op tafel toveren, maar dat maakte de deelname van Walter net speciaal.

"Mister Sexy Legs" Walter Van Dijck stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken op de eerste avond van de laatste seizoensweek van "Komen Eten": "Ik wil graag winnen", klonk het bij de perfectionist, die in zijn interieur geen kadertje scheef kan zien staan of hangen. Een Oosters tafereel met rijstvelden was meteen de omkadering voor zijn menu, waarover de andere kandidaten zich de tong braken. Ngheu hap xa, het voorgerecht met Vietnamese Venusschelpen was niet meteen een goede keuze, want twee van de tafelgasten waren allergisch voor zeevruchten, maar sympathieke Walter toverde dan meteen maar iets extra voor hen op tafel. Ga ham, het stoofpotje van kip met rijst viel dan wel weer in de smaak van iedereen, de pannenkoeken met ijs op basis van groene thee, Banh xeo, was voor de meesten op zijn zachtst gezegd wel even wennen.

Maar de sfeer maakte veel goed: na de tafelgenoten te hebben geblinddoekt, kwam er een fijn Vietnamees instrumentaal optreden ten huize Van Dijck, en ook de groepsknuffel op het einde van de avond leverde een extra puntje op voor "sfeer en gezelligheid." Meteen goed voor een erg hoge beginscore van 46 punten. Nu is het uitkijken wat de sympathiekste aller bakkersvrouwen, Cindy, de Nederlandse blondine-van-dienst Chiara, en de verstrooide professor annex vrouwenversierder Nicolas er deze week gaan van bakken in het "Vier"-programma "Komen Eten." Of Walter met de snelste benen naar de eindzege spurt, weten we pas donderdagavond.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio