Politiezones werken samen wegens personeelstekort

Hamme / Zele / Waasmunster / Berlare -

De politiezones Zele-Berlare en Hamme-Waasmunster starten een nauwe samenwerking op. In eerste instantie worden officieren uitgeleend wanneer nodig, want beide korpsen hebben er tekort. En in Zele en Berlare willen ze ook meer blauw op straat.

De politie van Zele-Berlare kampt met een personeelstekort. “Binnenkort mogen we vijf vacatures voor inspecteurs openstellen”, zegt zonechef Mariska Van Hoylandt. “Maar eigenlijk hebben we elf mensen tekort. We doen het met minder, maar door de optimalisering van justitie en politie wordt meer werk doorgeschoven naar het lokale niveau. We staan ook onder druk wegens de terreurdreiging en ons personeel wordt ook ingezet voor bijvoorbeeld de bewaking van de luchthaven. Daarom gaan we samenwerken met de naburige zone van Hamme-Waasmunster. Het wordt geen fusie, wel een nauwe samenwerking. In elke zone hebben we officieren voor het middenkader te weinig. Wij zouden er vier moeten hebben en hebben er nu twee. De permanentie van de bestuurlijke politie zullen we al samen doen vanaf 5 mei. Dat wil zeggen dat er een officier van Hamme-Waasmunster van wacht kan zijn in onze zone. De afstemming is bezig, want we moeten alles nog in een protocol gieten. De officieren zullen het goede voorbeeld geven.”

Op langere termijn zal er ook op andere vlakken worden samengewerkt. “Dan gaat het over de uitwisseling van flitswagens en andere zaken waar we nu nog niet concreet kunnen over zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio