Volleybal2de provinciale vrouwenLizards Lubbeek-Leuven C - Lizards voor de tweede maal op rij kampioen zonder nederlaag

“Ik kan alleen trots zijn”

“Ik kan alleen trots zijn”

Lizards Lubbeek-Leuven juicht na de beslissende zege tegen Wevok. Foto: Vel

Lubbeek / Leuven -

De derde vropuwenploeg van Lizards Lubbeek-Leuven zette een unieke prestatie neer. Ze werd kampioen in tweede provinciale zonder een enkele wedstrijd te verliezen. En zo herhaalt zich het een huzarenstuk van vorig jaar.

Het werd een spannende eindstrijd in tweede provinciale A bij de vrouwen. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd beslist wie de titel pakte. In een rechtstreeks duel stonden nummer één, Lizards, en nummer twee, Wevok, tegenover elkaar. Beide ploegen hadden dit seizoen gewonnen van alle ploegen onder zich, waardoor Lizards genoeg had aan een punt om de titel te pakken.

“Ook al volstonden twee sets voor het kampioenschap, toch wilden we onze zegereeks verderzetten”, glundert coach Joery De Weerdt.

En wat voor zegereeks. Want al twee seizoenen lang verloor het team niet in competitie. Toch werd het geen makkelijke zege.

“Uiteindelijk moesten we echt knokken voor dat punt. Het werd heel spannend in set één en twee, waardoor de 3-0 einduitslag een vertekend beeld gaf. In de derde set was de veer ook gebroken bij de bezoekers.”

“Het was alleszins heel leuk om het seizoen op zo'n manier te beëindigen. De intensiteit van de titelmatch maakte het moment nog net iets mooier.”

Het is de tweede titel en promotie op rij zonder verliesmatch. Kan daar een vervolg aan komen?

“Ik werk nu twee jaar met deze quasi ongewijzigde groep. Volgend seizoen gaan we met een gelijkaardige groep verder. Wat we nu bereikten, is redelijk uniek. Volgend jaar wordt het toch weer een pak moeilijker in eerste provinciale.”

“Vroeger op het seizoen won onze tweede vrouwenploeg de titel in eerste provinciale en daar ligt het niveau toch iets hoger dan bij ons. Elke match moet worden gespeeld, maar ik verwacht niet dat we door die hogere reeks zullen wandelen.”

Maar dat bederft de pret niet.

“Ik kan alleen maar trots zijn op de prestatie die deze jonge, talentvolle groep heeft klaargekregen”, besluit De Weerdt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio