Onenigheid in bestuur: nieuwe voorzitter stuurt hele eerste ploeg de laan uit

Onenigheid in bestuur: nieuwe voorzitter stuurt hele eerste ploeg de laan uit

De huidige eerste ploeg mag niet meer deelnemen aan de eindronde in derde provinciale. Foto: mye

Knesselare -

Het zit er bovenarms op in het bestuur van voetbalploeg VK Knesselare. De eerste ploeg mag van de nieuwe voorzitter de eindronde niet meer spelen om in tweede provinciale te geraken. Maar volgens een deel van het bestuur is het niet aan hem om daarover te beslissen.

Deze week kregen de spelers van de eerste ploeg van VK Knesselare te horen dat ze, na de overwinning in de eerste wedstrijd van de eindronde stijgers in derde provinciale, geen tweede match meer mogen spelen. Ze geven dus forfait.

“Deze beslissing werd genomen door een nog niet verkozen voorzitter en zijn vriendenkring”, zegt bestuurslid Marc Van Wabeke. “Deze beslissing werd niet genomen door de officiële algemene vergadering of door de raad van bestuur. De raad van bestuur besliste namelijk op 4 april dat de eindronde mocht worden gespeeld.”

“Alle spelers van de eerste ploeg hebben de club verlaten”, reageert waarnemend voorzitter Erick Vervink, die eind vorig jaar die functie opnam. “Niemand wilde blijven volgend seizoen, omdat ze te veel moesten inleveren.

Corrigeer

NIEUWS