Maarten Martens aan de slag bij de jeugd van Club Brugge

Maarten Martens aan de slag bij de jeugd van Club Brugge

Ex-Rode Duivel Maarten Martens zal de Club Academy, de jeugdopleiding van Club Brugge, versterken. Dat maakte Blauw-Zwart woensdag bekend op de clubwebsite.

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat werken met jonge spelers iets voor mij was”, reageert Martens voor de camera van Club TV. “Na mijn profcarrière, die ik jammer genoeg vroegtijdig heb moeten beëindigen, ben ik dadelijk begonnen met een trainerscursus. Toen Club mij contacteerde en mij hun jeugdproject uitlegde, werd ik steeds enthousiaster over hun manier van werken. Ik ben dan ook blij hier aan de slag te kunnen.”

Ook Pascal De Maesschalck, hoofd van de Brugse jeugdacademie, is verheugd om na Sven Vermant een tweede voormalige Rode Duivel te mogen verwelkomen. “Met al zijn ervaring als ex-profvoetballer en ex-international betekent de komst van Maarten een grote meerwaarde voor onze jeugdopleiding. Ons doel blijft om zo veel mogelijk jonge talenten te laten doorstromen naar de A-kern. Maarten zal ons hierbij helpen.”

Martens (31) speelde in de jeugd van Anderlecht, maar brak op 20-jarige leeftijd door bij het Nederlandse RKC Waalwijk. Door zijn sterke prestaties versierde de Oost-Vlaming een transfer naar AZ. Martens bleef zeven seizoenen in Alkmaar, maar werd in de tussentijd niet gespaard van blessures. In 2014 verkaste de middenvelder naar PAOK Saloniki in Griekenland, maar dat werd geen succes. Hij keerde dan even terug naar België, en ging aan de slag bij Cercle Brugge, waar hij eind vorig seizoen mee degradeerde naar tweede klasse. In maart 2016 stopte Martens definitief met profvoetbal.

Martens was lange tijd de aanvoerder van de Belgische beloftenploeg. Hij speelde mee op de Olympische Spelen in Peking (2008), waar de jonge Duivels net naast een medaille grepen. Bij de nationale A-ploeg kon Martens zich nooit doorzetten. Hij telt negen caps.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden