Volleybal1ste provinciale VROUWENForza Oudenaarde B - Silke De Waelle verloor met Forza een set te veel

“Promotiekansen nipt verspeeld”

“Promotiekansen nipt verspeeld”

Forza Oudenaarde B - Kalken: Valerie Audoore haalt uit, Karen De Groote probeert te pareren. Foto: Hendrik De Rycke

Oudenaarde -

Omdat Concurrent Zele-Berlare zijn laatste wedstrijd won met 2-3, volstond de 3-0 zege van Oudenaarde tegen Kalken niet om naar de tweede plaats te wippen. Daarvoor verloren opposite Silke De Waelle (21) en haar teamgenoten slechts een set te veel.

Silke De Waelle is een jeugdproduct van VDK Gent dat bij Oudenaarde B haar tweede seizoen afrondde. Vorig jaar promoveerde ze met Forza naar eerste provinciale en die reeks debuteerde haar team met een gedeelde tweede plaats.

Viel de overstap van Gent naar Oudenaarde mee?

Silke De Waelle: “Ik heb geen spijt van mijn keuze. De jongste twee jaar amuseerde ik me goed. Het is immers leuk om twee jaar op rij hoog te eindigen. Toch haak ik af bij Forza. De afstand van mijn woonplaats Gent naar Oudenaarde woog te zwaar door. Ik was in beeld bij reeksgenoot Kalken, maar de transfer naar die ploeg gaat niet door. Daarom keer ik terug naar VDK. Ik zal er bij eersteprovincialer Gent C spelen.”

Lag de lat voor Forza hoog?

“Omdat de kern van vorig seizoen was versterkt met de ervaren speelsters Lena Tanghe, Sigrid Veldeman, Sofie Depluverez en Lies Van Biervliet waren de verwachting hoog gespannen. Wegens blessurelast haakten Tanghe en Veldeman echter vlug af. Toch draaiden we van meet af aan bovenaan mee. We startten immers met 15 op 15.”

Bleven jullie uitzicht houden op de titel?

“Al na de heenronde was duidelijk dat de titelstrijd zou gaan tussen Melsele, Zele-Berlare en Oudenaarde. Die drie teams hadden om beurten de leiding. Door in de terugronde beide titelconcurrenten te verslaan met respectievelijk 0-3 en 3-1, deden we een goede zaak. In die twee toppers presteerden we collectief zeer sterk.”

Waar liep het mis?

“In onze match tegen het laag geklasseerde Aalst viel middenaanvaller Van Biervliet geblesseerd uit. Daardoor moest ik in het midden spelen en was onze organisatie zoek. Onverwacht verloren we met 0-3. De week nadien lieten we met een gehavende spelerskern een punt liggen in Meerbeke. Daardoor wipte Zele-Berlare over ons naar de tweede plaats.”

Was die voor Forza nog haalbaar?

Ja, als we Kalken versloegen en Zele niet won tegen Melsele. De kampioen verloor echter onverwacht met 2-3. Daardoor volstond onze 3-0 zege tegen Kalken niet meer om vicekampioen te worden.”

Hoe zuur is dit allemaal voor Oudenaarde?

We eindigen met evenveel punten als Zele, maar dat heeft op een set na een betere setverhouding. Hoewel we niet kunnen promoveren, mogen we als nieuwkomer fier zijn op onze eindklassering.”

Terechte woorden van Silke De Waelle, die met haar team mag terugblikken op een knap seizoen. Alleen de kers op de taart ontbrak. Dit is natuurlijk wel jammer, want er had echt wel meer ingezeten. Daar was iedereen van de ploeg rotsvast van overtuigd. Het verschil op het eind van de rit was dan ook bijzonder nipt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio