VOLLEYBAL1STE NATIONALEPERVOL RUISELEDE - Monument Geert Lefevere (54) kapt na 42 jaar met volleybalsport

“Dit is een soort bevrijding”

“Dit is een soort bevrijding”

Geert Lefevere is niet bang van het befaamde zwarte gat. Foto: Bart vandenbroucke

Ruiselede -

Na liefst tweeënveertig jaar kapt een monument als Geert Lefevere met de volleybalsport. Ruiselede, zijn laatste club, bedankte zijn trainer-coach zaterdag met een tiebreakzege tegen kam- pioen Gembloux.

“Ik neem, mede door die fantastische laatste match, met een heel goed gevoel afscheid van Ruiselede”, opent Geert Lefevere dankbaar. “Het werd een regelrechte thriller tegen een zelfzeker, heel scherp en misschien wel wat arrogant Gembloux met de 20-18 in de tiebreak als apotheose. Daarna volgde natuurlijk een fantastisch feestje. Een op alle mogelijke manieren geslaagde topavond. Een leuk en hartverwarmend afscheid.”

“Ik begon te volleyballen toen ik elf was, nu ben ik er vierenvijftig”, vervolgt Lefevere. “Tweeënveertig jaar volleybal dus. Bij Knack en Bevo Roeselare, Torhout, Marke, Zedelgem, Lendelede, Webis en Ruiselede. Ik weet niet of de volgorde klopt en hoop dat ik geen clubs vergeet. Ik heb zoveel plezier aan dat spelletje beleefd. Als speler het meest bij Torhout, op het hoogste niveau en met die onvergetelijke Europese matchen. Als trainer bij Ruiselede, anders blijf je er geen zes seizoenen.”

Sporten en reizen

“Zeg nooit nooit natuurlijk maar voorlopig staat mijn besluit vast. Geen volleybal meer”, besluit Geert Lefevere. “Er komen nu, onder meer op professioneel gebied, andere dingen op mijn pad. Ik ben absoluut niet bang voor het zwarte gat. Hoezeer de volleybalsport mijn leven ook bepaald heeft en hoeveel plezier ik er ook aan heb beleefd, dit voelt ook aan als een soort bevrijding. Als je de sport ernstig neemt, dan zit je vast van augustus tot mei. Nu is er ook tijd voor andere dingen. Zelf weer wat meer sporten, reizen ook. Een fantastisch gevoel.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio