Voetbaleindronde 3de provinciale

VK Knesselare geeft forfait in eindronde

Knesselare / Lochristi -

VK Kneselare geeft forfait voor het verdere verloop van de eindronde. De ploeg van coach Koen De Bie won op de eerste speeldag na verlengingen met 2-1 van VC Zwijnaarde. Knesselare moest normaal op de tweede speeldag, op zondag 1 mei, naar Dynamo Beervelde trekken.

Laatstgenoemde ploeg krijgt nu de forfaitzege in de schoot geworpen.

De spelers werden dinsdagavond op de hoogte van dit forfait gesteld. De commotie is al enkele maanden aan de gang en is het gevolg van een financieel dispuut. Hierbij bleek dat enkel ex-voorzitter Karim Ziane op de hoogte was van veel gemaakte contracten. Hij kon op dat moment nog op weinig steun rekenen en nam in december ontslag. De club maakte in het boekjaar 2014 een winst van 2.800 euro. In het boekjaar 2015 was er een verlies van 15.100 euro. In januari voerde het nieuwe bestuur besprekingen met tien spelers maar geen enkele ging akkoord met de nieuwe voorwaarden. Het bestuur stelde voor volgend seizoen een spelerskern met veel jongeren samen, met Danny De Baets als T1.

Het bestuur is van oordeel dat men niet het risico kan lopen om die vele jongeren in tweede provinciale voor de leeuwen te gooien. VK Knesselare wil in derde provinciale met een nieuwe ploeg en een financieel propere lei van start gaan. De huidige ploeg was kwalitatief sterk genoeg en voldoende gemotiveerd om in de eindronde ver te geraken, maar moet nu noodgedwongen de strijd staken. een triest verhaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio