Café De Witte en Oxford Hemiksem slaan handen in mekaar en organiseren Bar Victoire

Cafébaas en club toveren voetbalvelden om tot EK-dorp

Cafébaas en club toveren voetbalvelden om tot EK-dorp

Cafébaas Danny Van Regenmortel (links) slaat voor Bar Victoire de handen in mekaar met Joris Otte en Dave Carpels (rechts) van Oxford Hemiksem. Het EK-dorp verrijst op de terreinen van de voetbalclub. Foto: jhs

Hemiksem -

Wie zich afvraagt waar het komende EK voetbal de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen zijn op groot scherm, heeft alvast een optie in Hemiksem. Café De Witte en Oxford Hemiksem slaan de handen in mekaar voor Bar Victoire.

Op de terreinen van voetbalclub Oxford aan het Rode Kruisplein trekken de initiatiefnemers een heus EK-dorp op, met centraal een groot scherm van liefst twaalf vierkante meter. Ze willen daarmee de leemte opvullen die is ontstaan na het verdwijnen van de Casa Blanca Zomerbar. Tijdens het WK twee jaar geleden lokte die per wedstrijd een kleine 2.000 supporters. Een gelijkaardig evenement op de Gemeenteplaats, georganiseerd door de cafébaas van De Witte, was ook telkens goed voor zo’n 700 bezoekers. “We voelden het daarom bijna als onze plicht om fans uit de regio opnieuw de wedstrijden op groot scherm te kunnen aanbieden”, zeggen cafébaas Danny Van ­Regenmortel, Dave Carpels en ­Joris Otte van Oxford Hemiksem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio