Vertrekt Serpentarium - met 50.000 bezoekers per jaar - uit Blankenberge?

Vertrekt Serpentarium - met 50.000 bezoekers per jaar - uit Blankenberge?

Een vertrek van het Serpentarium zou een klap betekenen voor het Blankenbergse toerisme. Foto: jve

Blankenberge -

Het Serpentarium op de Zeedijk, al jaren verlieslatend, sluit mogelijk zijn deuren op 30 juni. De uitbater van de toeristische trekpleister klaagt de hoge huurprijs van het pand aan en heeft het stadsbestuur van Blankenberge gevraagd om te bemiddelen bij de verhuurder. Maar daar staan ze machteloos.

Is het einde van het Serpentarium op de Zeedijk dan toch aangebroken? De vzw KMDA, die naast de Zoo van Antwerpen en Planckendael ook het Serpentarium uitbaat, dreigt het huurcontract van het pand op de zeedijk te beëindigen op 30 juni 2016. Hoewel het bezoekersaantal van het reptielencentrum het afgelopen jaar steeg en de werkingskosten daalden, blijft het centrum verlieslatend. De hoge huurprijs van het pand zou de boosdoener zijn.

Beheerder KMDA klopte nu aan bij het stadsbestuur van Blankenberge, dat verveeld zit met de zaak. KMDA wil dat Blankenberge optreedt als bemiddelaar tussen verhuurder Patribel en de vzw om op die manier de huurprijs te doen zakken. “En dat gaan we zeker doen, maar enkel als bemiddelaar”, verduidelijkt schepen van Toerisme Philip Konings (Open VLD). “Meer kunnen we ook niet doen: het gaat over een huurcontract tussen twee privépartijen. Wij als stadsbestuur hebben eigenlijk niets te maken met die huurovereenkomst.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio