Extern bedrijf plaatst foute signalisatieborden in Tielt

Wegwijzers maken automobilisten helemaal tureluurs

Wegwijzers maken automobilisten helemaal tureluurs

Joris Uyttenhove (CD&V) merkte op dat de signalisatieborden de bestuurders in verkeerde richting stuurt. Foto: slr

Tielt -

De signalisatieborden voor het nieuwe parkeerplan van de stad Tielt zijn eindelijk geplaatst, maar niet op de juiste locaties. De borden sturen autobestuurders volledig verkeerd. “Een communicatiefout”, zegt schepen Guido Mehuys (SP.A).

Wie de afgelopen dagen de nieuwe bewegwijzering naar de Tieltse parkings volgde, zal mogelijk volledig verkeerd gereden zijn. Van de acht nieuwe borden die al in de stad staan, zijn er zes verkeerd geplaatst. Dat merkte oppositiepartij CD&V op en zorgt voor heel wat verwarring bij de automobilisten. “Al drie jaar is er volgens de stad overleg en een studie gaande voor het nieuwe parkeerplan”, zegt oppositielid Joris Uyttenhove (CD&V). “Nu staan de borden er eindelijk en blijkt dat bijna alles fout is.”

Zo staat op een bord langs de Ringlaan dat wie de stationsparking wil bereiken, naar links moet afdraaien. Wie het bord volgt, komt via de Galgenstraat terecht in het industrieterrein, ver weg van het station. Iets verderop, aan het bedrijf Lamont, staat een bord waarop staat dat de eerste afrit van de rotonde genomen moet worden. Alleen is daar geen rotonde. Ook richting het centrum staan borden die de verkeerde weg aanwijzen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees