Telenet pompt meer geld in Base

Telenet pompt meer geld in Base

Foto: BELGA

Telecombedrijf Telenet versnelt de investeringen in het mobiele netwerk van de overgenomen operator Base. Dat moet blijken uit de resultaten over het eerste kwartaal van Telenet, dat in de eerste drie maanden een verlies diende te slikken.

Telenet verhoogt de investeringen in het mobiele netwerk van Base, om zo ‘winstgevende groei veilig te stellen voor de toekomst”, luidt het. Het bedrijf verwacht daarom momenteel totale integratiekosten van 300 miljoen euro, in vergelijking met de eerder aangekondigde 240 miljoen euro, en waarvan 250 miljoen euro kan toegewezen worden aan investeringen in het mobiele netwerk van Base.

Als gevolg van de investeringen verwacht Telenet nu jaarlijkse terugkerende synergieën van 220,0 miljoen euro tegen 2020, ten opzichte van 150,0 miljoen euro voorheen.

Renteschommelingen

Uit de cijfers blijkt nog dat de omzet in de eerste drie maanden 552,5 miljoen euro bedroeg. Netto moest Telenet een verlies slikken van 8,6 miljoen euro, ‘als gevolg van een verlies op derivaten van 59,3 miljoen euro’. Die derivaten zijn producten waarmee het bedrijf zich had ingedekt tegen renteschommelingen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees