Kan Rob De Nijs bijna vijf decennia Will Tura doen vergeten?

De organisatoren van de Parkfeesten hopen dat Rob De Nijs Will Tura een beetje kan doen vergeten. Foto: evb

Kampenhout / Overijse -

Respectievelijk 47 en 48 jaar kwam Will Tura optreden in Kampenhout en Overijse tijdens de jaarlijkse feesten. Nu hij het rustiger aan doet, moeten beide gemeenten het zonder hem stellen. Voor vele generaties is dit het einde van een tijdperk.

Zowel in Kampenhout en Overijse wordt de naam Will Tura vereenzelvigd met de jaarlijkse feesten. In Kampenhout de Parkfeesten in Relst, in Overijse de Druivenfeesten. Nu Tura 76 wordt, kapt hij met deze twee optredens waar hij jaarlijks kind aan huis was en gaat zich eerder richten op culturele centra. In beide gemeenten is hij trouwens ereburger. Tura woonde ook een poos in Kampenhout.

Voor de organisatoren van de Parkfeesten was het geen makkelijke opdracht een vervanger te vinden die een even breed publiek aanspreekt. Ze trokken nu finaal de kaart van Rob De Nijs die op 2 juli de tweede dag van de feesten afsluit. “We voelden vorig jaar de bui al een beetje hangen”, zegt Jurgen Tobback (36), een van de organisatoren in Kampenhout. “We waren ons er van bewust dat deze dag zou komen, maar eens hij er is, voelt het raar aan. En zoek maar een opvolger van hetzelfde kaliber”, zegt hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio