Extra geld zodat turnvereniging hoger kan springen

Scherpenheuvel-Zichem -

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem maakt 280.000 vrij voor de aanpassing van de zaal van Thor Zichem en de bouw van een multifunctionele zaal in Averbode, twee al lang aanslepende problemen.

Het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem gaat ervoor zorgen dat het verenigingsleven in Averbode over geschikte accommodatie kan beschikken. Ook voor Thor Zichem lijkt de zoektocht naar een geschikte zaal eindelijk resultaat op te leveren. De turnvereniging zoekt al jarenlang naar een deftige infrastructuur waar het talent van de gymnasten verder kan ontplooien. Vooral de trampolineploeg kon niet langer in de veel te lage zaal in Zichem blijven. “We moeten grote talenten met internationaal potentieel zoal Stan Lagrou laten uitwijken naar andere clubs”, zegt hoofdtrainer Erik Goeleven. “Anders fnuiken we hun ontwikkeling.”

Het bestuur van Thor werkte de voorbije maanden zelf aan een alternatief. De ophoging van de zaal in Zichem met een koepelachtige structuur leek ideaal maar was budgettair onhaalbaar. Het stadsbestuur maakt die oplossing nu toch financieel mogelijk. Het keurde een budgetwijziging goed voor een krediet van 130.000 euro. Dat volstaat voor het uittekenen van de plannen en de realisatie van de koepel. Thor Zichem draagt zelf ook bij via een verhoging van het huurgeld. De werken worden in 2017 uitgevoerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees