Containerparkdief steelt‘om troost te vinden’

Zomergem -

Het containerpark in Zomergem kreeg in 2015 meerdere keren ongewenst bezoek. Een dief ging er aan de haal met afgedankte elektronica en tientallen oude autobatterijen. Hij riskeert een jaar cel.

“Ik vond troost in het verzamelen en herstellen van oude elektronica”, zei de 40-jarige autotechnicus donderdag voor de rechter in Gent. De Zelzatenaar stal tussen februari en juni minstens negentien autobatterijen en oude elektronica op het containerpark van Zomergem. Hij klom na de openingstijden over de omheining of forceerde een hangslot. Hij bekent de diefstallen, maar vindt de hoeveelheid gestolen materiaal die hem wordt verweten te veel.

“Een kubieke meter autobatterijen? Zeker niet”, klonk het gisteren. De rechter wees hem erop dat afval op het containerpark eigendom is van de gemeente, ook al hebben mensen het weggegooid. “Ik weet het. Ik schaam me dat ik hier moet staan.”

Na zijn laatste diefstal in juni 2015 heeft de man zich laten opnemen in het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate. Volgens de advocaat heeft de man een bipolaire stoornis en heeft hij nooit iets stukgemaakt. “Hij volgt ondertussen een opleiding tot vrachtwagentechnicus en heeft opnieuw contact met zijn ouders.” De man, een ex-drugsverslaafde, probeert zijn leven te beteren en gaat op scholen spreken over de gevaren van drugs. Het parket vordert twaalf maanden celstraf.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio