Rode Duivel geeft unieke inkijk in het leven van zijn autistisch dochtertje

Dat Rode Duivel Laurent Ciman Standard ruilde voor het Canadese Montréal Impact omdat zijn autistisch dochtertje in Canada betere zorgen zou krijgen, dat wist iedereen al. Toch werd pas nu duidelijk hoe belangrijk die therapie voor de kleine Nina precies is. In ‘Duivelse Vrouwen’ mocht gastvrouw Katrin Mertens mee naar de ‘les’ en haar mond viel bijna open van verbazing.

kidr

Elke middag een sessie logopedie, ergotherapie, muziektherapie of hippotherapie. Dat volgt de kleine Nina, het autistische dochtertje van Laurent Ciman en zijn echtgenote Diana dagelijks in de Canadese stad Montréal. In de voormiddag gaat ze naar school, ’s middags krijgt ze therapie. En dat is nodig, want de zesjarige kleuter kon een half jaar geleden amper lopen of spreken. Net omdat de zorgen in Canada zo veel beter zijn, koos Ciman voor een transfer naar een Canadese voetbalclub. Een goede keuze, zo blijkt, want intussen gaat het met Nina een pak beter, zo stelt Katrin ‘mevrouw Dries Mertens’ Kerkhofs vast.

Nochtans is het niet makkelijk om in Canada te komen wonen. Wie in aanmerking wil komen voor een visum, moet een lange administratieve procedure doorlopen. Maar daar ontsnapte het gezin Ciman aan, dankzij een toevallige transfer van voetbalclub Montreal Impact. “We hebben alles gedaan wat we konden in België, zonder veel resultaat. Dit is een cadeau voor die strijd”, vindt mama Diana.

Naast de vrouw en van andere Rode Duivels gaat ‘Duivelse Vrouwen’ natuurlijk ook over het leven van Katrin zelf, met man Dries Mertens in Napels. Zo vergelijkt Katrin het stadion in Montréal -met voor de supporters onder meer whisky, gin, wodka én een roltrap- met dat in Napels. En dat is niet bepaald een eerlijke vergelijking...

Meer over Laurent Ciman

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie