Campenaerts na hersenscan: “Enkel neus nog laten corrigeren ”

Campenaerts na hersenscan: “Enkel neus nog laten corrigeren ”

Foto: Instagram

De kans dat Victor Campenaerts volgende week vrijdag start in de Giro is nog altijd reëel. Een EEG-onderzoek stelde de Belg van LottoNL-Jumbo donderdag gerust. “De hersenscan bracht geen problemen aan het licht”, aldus Campenaerts, die dinsdag zwaar ten val kwam in de proloog van de Ronde van Romandië (WorldTour).

De 24-jarige Campenaerts reed dinsdag rechtdoor in de eerste bocht en herinnerde zich achteraf niets van de tuimelperte. “Ook vandaag herinner ik me niets van de val. Het laatste wat ik weet is dat ik op het startpodium stond”, aldus Campenaerts. “Hoe het exact gebeurd is weet ik dus niet, maar ik denk dat het een combinatie van omstandigheden was. Eerst en vooral was het een rare bocht die eigenlijk niet goed was afgezet. De brede weg werd plots heel smal. Ik gebruikte ook geen oortjes waardoor de ploegleiding mij niet meer kon verwittigen. Dat was een bewuste keuze omdat ik na de opwarming nog snel een droge outfit wilde aantrekken en dat is niet ideaal als je al een oortje draagt. Het parcours had ik nochtans goed verkend, maar tijdens een verkenning ligt de snelheid toch altijd iets lager. Misschien heb ik me ook daarop verkeken.”

Campenaerts, die sinds woensdagavond weer thuis is, hield aan de zware val een gebroken neus, zes gebroken tanden en een hersenschudding over. Donderdag stond dan ook volledig in het teken van doktersbezoeken. “De tandarts heeft mijn tanden voorlopig hersteld”, vertelt de Belg. “Dat was nodig want die scherpe randen sneden in mijn lippen. Daarna trok ik naar het ziekenhuis voor een EEG-onderzoek. En dat onderzoek was positief. Alles ziet er perfect normaal uit en er zijn geen aanwijzingen dat er iets ernstig aan de hand is.”

 

Tanden al bijgewerkt en hersenscan helemaal prima. Morgen Kine en neusspecialist!

A photo posted by victor (@vocsnor) on

Na de val werd gesproken over een epilepsieaanval. “Dat verhaal is uit de lucht gegrepen”, stelt Campenaerts gerust. “Volgens de specialisten zijn er geen signalen die in die richting wijzen. Bovendien heb ik totaal geen voorgeschiedenis wat epilepsie betreft. Er was na de val ook niet meteen een arts in de buurt om dit vast te stellen. Enkel de ploegleiding en een aantal omstaanders. Hoogstwaarschijnlijk verkeerde ik in een shocktoestand. En volgens de specialisten is dat een normale reactie na zo’n hevige klap.”

De komende dagen moet Campenaerts vooral rusten. “Vrijdag ga ik mijn neus nog laten corrigeren en ik breng een bezoek aan de kinesist. Ik heb vooral veel last van mijn rug en voel me slaperig. Ik hoop dat de nodige rust mij weer snel sterker maakt. De Giro veeg ik nog niet van tafel. We hebben nog een aantal dagen om te beslissen of ik start of niet. Conditioneel ben ik er ondanks die opgave in ieder geval klaar voor. Ik heb al veel kilometers in de benen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.