Ismail ‘Cool’ Abdoul klaar voor allerlaatste kamp op Gents Boksgala

Ismail ‘Cool’ Abdoul klaar voor allerlaatste kamp op Gents Boksgala

Foto: NDM

De eliteboksers van het zeventiende Gents Boksgala van vrijdag zijn donderdag gewogen in het Biznis Hotel in Lokeren. Iedereen werd fit voor de dienst bevonden. Na de pauze van 21u45 volgen er morgen/vrijdag nog vier topkampen. Eén daarvan is die van Belgisch kampioen Ismail Abdoul die dan voor het laatst in de ring stapt als bokser. Hij bekampt de Fin Janne Forsman.

De 39-jarige Abdoul oogt fris, als in zijn wonderjaren. Hij is nog steeds regerend Belgisch kampioen en neemt na 99 kampen afscheid van de bokssport. “Het is mooi geweest. Ik sta scherp met mijn 79,85 kilogram. Ik ben zelfs nog sterker dan in januari toen ik de Belgische titel pakte. Ik heb mijn gewicht kunnen aanhouden”, lacht Abdoul.

“Ik wou voor mijn allerlaatste kamp nog een waardige tegenstander treffen. Geen loser, geen punchbal, maar een echte knokker. Wel die Fin is er eentje. Zeker niet te onderschatten. Ik wil in schoonheid eindigen en dat met een schitterende slotkamp. Ik heb een turbulent leven achter de rug en mag toch trots terugblikken op mijn carrière. Ik werd Europees kampioen en stop als Belgisch kampioen. Dat kunnen er weinig vertellen dat ze dat ooit bereikt hebben. Ik begin aan die laatste kamp zoals steeds. Ik kan nu mijn manier van boksen toch niet volledig veranderen? Ik ga uit van eigen kracht en wil winnen. Na die laatste kamp wil ik genieten van mijn familie en het verdere leven.”

Corrigeer