Jonge moeder en baby ontsnappen nipt aan zware botsing

Jonge moeder en baby ontsnappen nipt aan zware botsing

De oude Renault van een vriend werd zwaar beschadigd en moest uiteindelijk getakeld worden. Foto: if

Ingelmunster / Izegem -

Lynn Coussement (25) uit Ingelmunster is op zoek naar de bestuurder door wie ze donderdagmorgen een ongeval had op de Noordkaai in Izegem. Het scheelde niets of ze was het kanaal ingereden.

De automobiliste was samen met haar zoontje van twee weken oud onderweg van Roeselare naar Izegem toen ze rond 8.40 uur plots moest uitwijken voor een tegenligger. “Op het andere vak stond een grote kraan, waardoor tegenliggers moesten uitwijken en op mijn rijstrook reden”, vertelt Lynn. “Toen ik kwam aangereden, glipte een jeep nog snel langs de kraan. Ik moest daardoor remmen, maar daarna volgde ook nog een donkergrijze Audi.”

Om een frontale botsing te vermijden, week Lynn naar rechts uit, in de richting van het kanaal. Daar kwam ze in de graskant terecht waarna haar auto begon te slippen. Ze belandde uiteindelijk aan de overkant van de weg tegen een verlichtingspaal.

“Het eerste wat ik deed was kijken of mijn zoontje van amper twee en een halve week oud ongedeerd was”, zegt Lynn. “Maar op de achterbank had hij er niets van gemerkt, hij sliep gewoon door.”

Auto van vriend

Daarna alarmeerde de jonge moeder de politie. De bestuurder voor wie Lynn had moeten uitwijken, was spoorloos verdwenen. Omdat ze geen nummerplaat had gezien, kon de politie weinig doen. Haar Renault R5 van 28 jaar oud, die ze gebruikt van een vriend, was zwaar beschadigd en moest worden getakeld. “Die vriend is gelukkig niet boos. Hij is blij dat mijn zoontje en ik ongedeerd zijn. Ik hoop gewoon dat de automobilist in kwestie zich alsnog bekend maakt, maar daar vrees ik voor”, zucht Lynn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees