Voetbal4de klasseEendracht Zele - SC Dikkelvenne - Sportief manager Ronny Moerman relativeert het mislopen van de promotie

“Veel gewoon aan Hofkouter”

“Veel gewoon aan Hofkouter”

Ronny Moerman: “In de eindronde geven wij het beste van onszelf.” Foto: Hendrik De Rycke

Gavere -

SC Dikkelvenne, de voorbije seizoenen synoniem voor succes, likt zijn wonden na het mislopen van de promotie naar tweede klasse amateurs. Op Eendracht Zele werkt SCD een verplicht nummer af. Maandag gaat SCD in de trommel voor de eindronde.

Hoe reageerde de spelersgroep na de uitschuiver tegen Damme?

Ronny Moeman: “Ik was dinsdag op de training. Behoorlijk wat spelers liepen er te teneergeslagen bij. Het was op de training ook opvallend stil. Ik probeer wat gebeurde te relativeren en in een juiste context te plaatsen. Iedere ploeg in onze reeks had een mindere periode. Vanaf Nieuwjaar was bij ons het frivole weg uit ons spel. De laatste weken ging het van kwaad naar erger. Dat men zich daar vragen bij stelt, vind ik de normaalste zaak van de wereld. Bij SCD zijn we de laatste jaren veel gewoon. Winnen en promoveren, lijkt de evidentie zelf geworden, maar zo is het niet. Ik heb honderd procent vertrouwen in mijn spelers. Onze trainer Lieven Gevaert neem ik in bescherming. Lieven heeft vaak verrassende, maar goede ingrepen gedaan. Zondag werd alles uitvergroot. Een winnaar van een zuiver karaat als Sébastien Stassin zo lang op de bank houden, was fout. Dergelijke zaken gebeuren.”

Op Eendracht Zele heeft SCD niets meer te winnen of te verliezen.

“Noem het een verplicht nummer. Voor Eendracht heeft de wedstrijd wel nog enig belang. Winst betekent dat ze samen met ons naar de eindronde mogen. In deze wedstrijd moeten wij het gehavende moreel opkrikken. Had men vooraf gezegd dat we een eindrondeticket zouden afdwingen, dan had men ons gek verklaard. Dat iedereen in zak en as zat na het mislopen van de promotie kan ik ergens wel begrijpen, maar we mogen ook niet overdrijven. Het negatieve uitvergroten, is voor niets nodig. In de eindronde geven we het beste van onszelf. We zien wel waar het schip strandt. Ik blik hoe dan ook met een voldaan gevoel op ons debuutseizoen in nationale terug.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio