WielrennenElite z/c en beloftenMenen Classic - Memorial Noël Soetaert

Conditie in stijgende lijn bij Jasper Temmerman

Conditie in stijgende lijn bij Jasper Temmerman

Jasper Temmerman. Foto: HDR

Wichelen -

Morgen wordt er om en rond Menen geknokt voor de intercluboverwinning in de Memorial Noël Soetaert, lees Menen Classic. Schellebellenaar Jasper Temmerman kijkt met het nodige vertrouwen naar deze wedstrijd uit.

“De conditie gaat in stijgende lijn”, zegt de renner van het Wetterse Dakwerken-Trawobo-VDM Cycling Team.

“Mijn voorjaar ging compleet de mist in na bronchitis. Ik wou kost wat kost Wanzeel Koerse meerijden en dat brak me zuur op. Ik eindigde die koers met 39° koorts. Op de koop toe kreeg ik er de griep bovenop. Goed uitzieken, was de enige remedie om weer de oude te worden. Inmiddels detecteerde ik op training en in de koers dat de conditie steeds beter is. In de Driebergenprijs in Stasegem ging ik vlot de hellingen over tot een kettingbreuk op de Knokteberg me alle troeven uit handen sloeg. Waar ik anders eindigde, blijft een onbeantwoorde vraag. Veel meeval heb ik dit jaar nog niet gehad.”

In Ottergem eindigde Jasper derde en in Merelbeke vijftiende.

“Minstens zo belangrijk is dat ik weer kan meekoersen. Ik reed recent de Wim Hendriks Trofee en hield daar goed stand in de waaiers. Naar ik hoor, is de Menen Classic ook synoniem voor waaiers. Ik kijk er naar uit. Een eerste conditiepiek komt wellicht iets later dan andere jaren. De Memorial Romain De Landsheere in Westrem, zondag 8 mei, heb ik in vet aangestipt. Romain betekende veel voor onze ploeg en dus zullen we er in deze koers alles aan doen om te winnen. Voor eigen volk winnen, is mijn belangrijkste uitdaging dit seizoen. Met Sinksen staat er een wedstrijd in Averbode op mijn programma. Aan die koers bewaar ik goede herinneringen. Nu eens gespaard blijven van tegenslagen zou goed zijn. Het gaat de goede kant, maar ik schuw straffe uitspraken na het voorval in het voorjaar.”

Start om 13 uur voor 150,7 km.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio