VoetbalEindronde 2de provinciale - Paul MortierFAC Waarschoot

“We zitten in een positieve flow”

Waarschoot / Denderwindeke / Ninove -

In de eindronde in tweede provinciale om een eventuele bijkomende daler aan te duiden trekt FAC Waarschoot zaterdagavond naar KV Eendracht Winnik. De aftrap is om 18 uur.

Eendracht Winnik behaalde in de B-reeks 29 punten en verloor op de eerste speeldag van de eindronde met 3-0 bij RC Haasdonk A. FAC Waarschoot (31 punten in de competitie) krijgt op donderdag 5 mei het bezoek van RS Haasdonk. De ploeg met het minst aantal punten van dit drietal degradeert naar derde provinciale als FC Sint-Gillis-Waas uit vierde klasse tuimelt. Als de Waaslanders zich handhaven spelen FAC Waarschoot, Eendracht Winnik en RS Haasdonk ook volgend seizoen in tweede provinciale. FC Sint-Gillis-Waas werkt zondag haar laatste wedstrijd af. De partij tussen FAC Waarschoot en RS Haadonk op 5 mei wordt zeker wel gespeeld.

“We zullen niets aan het toeval overlaten”, zegt coach Paul Mortier. “De situatie voor FC Sint-Gillis-Waas oogt mooi maar in voetbal is alles mogelijk. Wij zullen er alles aan doen om van Eendracht Winnik te winnen. Wij zitten in een positieve flow en hopen die goede lijn door te trekken. We behaalden in het derde periodekampioenschap liefst 20 op 30 wat een gemiddelde van een kampioen is. Wij leken drie maanden geleden veroordeeld tot rechtstreekse degradatie maar mijn groep bewees over een schitterende mentaliteit te beschikken. We zijn met goed voetbal voor ieder punt blijven knokken. De vele jonge spelers vormen de toekomst van deze club. We zijn hier iets moois aan het bouwen waarvan we in de komende jaren de vruchten zullen plukken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio