WielrennenBK tijdrijden in Borlo

Krachtpatser Warre Vangheluwe gaat voor ereplaats

Krachtpatser Warre Vangheluwe gaat voor ereplaats

Grootaert Foto: VDB

Meulebeke -

Eerstejaarsnieuweling Warre Vangheluwe hoopt zondag op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in het Limburgse Borlo in de buurt van het podium te eindigen. “De lastige omloop speelt in mijn voordeel.”

Grootaert geeft forfait

Mathisse Grootaert kan zondag geen gooi doen naar de Belgische tijdrittitel bij de tweedejaarsnieuwelingen. Door een barst in zijn linkerelleboog staat hij op non-actief. “Ik ging onderuit in de manche van de Topcompetitie in Vorselaar en moet enkele weken rust in acht nemen. Het is jammer dat ik er niet bij ben, want tijdrijden is een onderdeel dat me vrij goed ligt. Begin april werd ik in Ruddervoorde provinciaal kampioen. Dat was mijn mooiste moment tijdens het voorjaar. Pas volgende week zal ik de training op de rollen hervatten. Leuk is anders, maar ik moet geduld oefenen. Normaal gezien zal ik kunnen starten op het West-Vlaams wegkampioenschap in Schuiferskapelle. Of ik dan alweer volledig op niveau zal zijn, is nog maar de vraag. Deze tegenslag komt echt heel ongelegen. Het is moeilijk in te schatten waar ik had kunnen eindigen in Borlo. Voor mij wordt Luca De Meester de te kloppen man. De Oost-Vlaming kan heel hard alleen rijden.”

Demeyere en Bossuyt met stip

Torsten Demeyere gelooft in zijn podiumkansen. De Kasterse junior zette op een oude fiets vlot het provinciaal kampioenschap in Ruddervoorde naar zijn hand. De voorbije weken bleef hij regelmatig trainen op de tijdritfiets. Ook nieuwelinge Shari Bossuyt moet een medaille kunnen veroveren. De Bellegemse alleskunner staat er altijd op kampioenschappen. Bij de 14-jarige aspiranten is het uitkijken naar provinciaal kampioen Rune Thoré en veelwinnaar Robin Orins. Beloften Jan Logier en Seppe Verschuere mogen eveneens bij de medaillekandidaten gerekend worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio