BasketbalTOP DIVISION 1 (V)Play-Downs - Tulikivi Deerlijk neemt afscheid van Evi Wezenbeek en Eline Verbeest

“In schoonheid eindigen”

Evi Wezenbeek (links) en Eline Verbeest hangen na respectievelijk 7 en 16 seizoenen bij Deerlijk de basketschoenen aan de haak. Foto: Bart Vandenbroucke

Deerlijk -

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, vanavond om 21 uur thuis tegen Oostende Bredene, nemen bij Tulikivi Deerlijk twee speelsters afscheid. Evi Wezenbeek stopt na zeven jaar op het hoogste niveau, Eline Verbeest verlaat na zestien jaar de club.

“Ik kijk heel positief terug op mijn basketcarrière”, zegt Evi Wezenbeek. “Het is wel met gemengde gevoelens dat ik naar de match tegen Oostende Bredene toeleef. Hoewel ik het niet goed kan inschatten, denk ik wel dat het een emotioneel moment zal worden.”

“Het is nodig om wat meer tijd te hebben voor andere geneugten des levens”, stelt Eline Verbeest. “Ik zit nu 16 jaar in Deerlijk. Ik heb veel leuke maar ook moeilijke momenten meegemaakt, maar toch kijk ik vooral terug op de positieve dingen. Deerlijk is voor mij een stuk thuiskomen.”

“Het was coach Mertens die me van Laarne naar Gent haalde, om met Gentson mee te stappen in een tof project om met Oost-Vlaamse beloftevolle jeugd naar nationale door te stoten”, vertelt Wezenbeek. “Nele Poffyn zat toen ook in dat project. Het is dan ook leuk dat ze erbij is in mijn laatste wedstrijd.”

“Deerlijk heeft altijd een goed bestuur gehad dat altijd naar een goed samenhangende groep streefde en dat altijd rekening hield met onze meningen”, zegt Verbeest, die nooit ergens anders speelde. “Ik heb de topperiode van de club meegemaakt maar nadien met de club ook helemaal van nul terug naar eerste nationale opgeklommen. Ik heb kampioen kunnen spelen in bijna alle reeksen en vice-kampioen in nationale.”

Beide speelsters verwachten vanavond heel wat vrienden. “We hebben nog weinig te winnen of te verliezen, maar we willen in schoonheid eindigen. Nadien volgt er zeker nog een hapje en een drankje.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio