VOETBALEindronde 2de PROVINCIALE - KRISTOF KESTENSEENDRACHT WINNIK

“Te veel op Sint-Gillis-Waas gerekend”

Haaltert -

De Winnikse sterkhouder Kristof Kestens zat zondag op de trainersbank, maar eens hersteld van kniehinder, wil hij weer tussen de lijnen staan in de vurige hoop dat Winnik ook volgend seizoen nog in tweede provinciale voetbalt.

“We hebben de jongste weken, misschien iets te veel op de Oost-Vlaamse vierdeklasser Sint-Gillis-Waas gerekend in plaats van zelf de klus te klaren. We lieten het in de reguliere competitie enkele keren liggen in de slotfase. Zowel tegen Burst als tegen Kluisbergen incasseerden we een late strafschop waardoor we de overwinning door de vingers lieten glippen. Als we één van beide wedstrijden wonnen, ontsnapten we aan de huidige barrages.”

Winnik leverde op Haasdonk een lamentabele prestatie af en zal zondag op Steenhout uit een ander vaatje moeten tappen tegen Waarschoot.

“Haasdonk had een midweekmatch in de benen, maar het was Winnik dat een lome indruk liet alsof het meer vermoeid was dan de tegenstrever. We kwamen overal een stapje te laat en maakten een lusteloze indruk. We moeten nu eerst weer een hecht blok vormen. We moeten de knop omdraaien en ons nog een laatste keer opladen.”

Kestens was verrassend interim-coach. “Het is een tikje jammer dat Kris Temmerman voor de eindronde de handdoek gooide, maar hij was danig ontgoocheld dat de doelstellingen niet bereikt werden. Ik hapte toe vanuit een familietraditie. Mijn oom Alain zetelt in het Winnikse bestuur terwijl zowel mijn vader Jean-Claude als nonkel Luc hier nog voetbalden. Ook mijn grootvader Herman Kestens verdedigde vroeger nog de kleuren van Eendracht Winnik.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio